Newsfeed

The Minstrel’s Ghost: Brainchild of Carpenter

The Minstrel’s Ghost - Jack A Different Tale

Founded in 1818, Florance in Alabama is named after Florence in Italy. The band The Minstrel’s Ghost is from Florance and they have released their third album Jack A Different Tale recently. An album with a duration of 53 minutes and 34 seconds. The Minstrel’s Ghost is the brainchild of Blake Carpenter a multi-instrumentalist and songwriter with over 25 years of experience in writing, performing and producing. With endeavors ranging from folk to heavy metal Carpenter has seen a gamut of projects come and go over the years all helping to reign in the monster. The Minstrel’s Ghost name was first uttered in 2004 when Carpenter was trying to come up with a moniker for his solo music.

The Line-up: Blake Carpenter with keyboards, rhythm guitar, lead vocals (3-5, 8, 10-12) and harmony vocals, Jartse Tuominen with lead guitar, Tony James Martin on bass guitar, lead vocals (9), harmony vocals (3-6, 9, 11) and Mark Troup  on drums, lead vocals (2), harmony vocals 3-6, 8, 9, 11). The Minstrel’s Ghost has three different vocalists, and that is exciting and gives a great variety.

Carpenter went through a few projects with local musicians in the beginning but was soon longing to record his own tunes. He then began writing tracks with a theme in mind. Dream Things True was a nice first solo project for Blake. Taking 3 years to bring to completion it was solely performed by Carpenter. The release contains 12 tracks that show off many different musical writing styles from the folkish track The Forest to the Gothic Creature Of The Night.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*