Newsfeed

Gideons Mob: With a 25000+ Comic book collection!

Gideons Mob - Gideons Mob

Brian Urso is the founding member and lead guitarist of progressive rock band Gideons Mob. He have been playing guitar for 36 years, 29 years professionally, and are also a former guitar instructor. His influences are: Pink Floyd, Uriah Heep, Beatles, David Bowie, Supertramp, Moody Blues, ELP, ELO, YES, King Crimson, Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Rainbow, Iron Maiden, Jethro Tull, Rush, Genesis, Judas Priest,Camel, Marillion, Queen, Dio, Renaissance, Curved Air, Alice Cooper, Dream Theater, Savatage, Allan Holdsworth, Yngwie Malmsteen, Steve Vai, Joe Satriani, Mike Oldfield, Zappa, Brian Wilson, John Coltrane and Miles Davis. In no particular order. The debut album is self-titled, and the track Aiwass Suit,

Urso is also a lifelong comic book collector last count to his wife’s dismay is at about 25,000+, and Gideons Mob have a tune based on Jack The King Kirbys Fourth World, and the name Gideons Mob is based on the characters Gideon Stargrave and King Mob from Grant Morrisons amazing Invisibles comic! Very cool information this I think. The tracks Motherbox and A Wave Of Consciousness,

Gideons Mob is a return to the early 70s and progressive rock and hard rock music played at its finest. Gideons Mob encompass, rock, metal, jazz, and classical to make a unique sound all their own. They take those influences and combine them with their love of jazz, rock,and classical to make a pretty beautiful sound that’s all their own!

Link:
Homepage

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*