Newsfeed

Nevalra: Ready to conquer the metal world

Nevala - Conjure The Storm

The city of Columbia, Missouri, USA was founded in 1820, and 193 years later the band Nevalra was founded in Columbia. Six years later the extreme/melodic blackened death metal band will release their debut Conjure The Storm on June 7. Two nights later, the Missouri-based group will kick off a six-week European tour with Carach Angren, Thy Antichrist and Wolfheart in Leipzig, Germany. The tour’s complete itinerary, which also includes appearances at notable summer metal festivals Hellfest, With Full Force and Dokk’em Open Air. Nevalra is definitelt ready to to conquer the metal world!

Conjure The Storm which was mixed and mastered by the legendary Dan Swano (Asphyx, Incantation, Marduk) and is the follow-up to Nevalra’s debut 2015 EP, The Black Flame” which MetalSucks writer Phil Boozeman named one of his Top 10 metal albums of 2015. Boozeman said «Scott Eames’ shrieks need to be heard in person to be believed, because what you hear on the recording is exactly how Eames and the rest of the band sound live».

The cover art for Conjure The Storm was designed by the talented Seth Siro Anton of Septicflesh, who has previously collaborated with the likes of Decapitated, Belphegor and Nile. The artwork for the CD and digital versions of the album will differ slightly from the art for the limited-edition vinyl release.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*