Newsfeed

Frosthelm: A level-jump in quality

Frosthelm - Pyrrhic

Hailing from the frozen plains of North Dakota, Frosthelm summon forth a vile brew of thrashend black metal misery. Complete with crushing riffs, haunting melodies and catchy hook-laden songwriting, all cloaked in an aura of visceral melody. On sophomore full-length Pyrrhic, that same combination of elements is present, but a level-jump in both songwriting and delivery results in the band’s most robust, memorable album to date. The track Pisslord,

Since 2009, this Bismarck based five-piece has steadily picked up steam, earning much praise in the international metal community. The 2012 EP The Northwinds Rend Flesh set the tone for what was to come and was well received by critics. Their debut full length, The Endless Winter, received numerous positive reviews, including being ranked #9 on MetalSucks’ Best of 2015 list. The acquisition of shredder Billy Zahn helped Frosthelm push the envelope even further on Pyrrhic.

The Line-up, Bernard Pfliger – Vocals, James Cherry – Bass, Dakota Irwin – Guitar, Vocals, Brian Helm – Drums, Billy Zahn – Guitar.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*