Newsfeed

Umpfel: Versatile, adventurous and with epic soundscape

Umpfel – As The Waters Cover The Sea

As The Waters Cover the Sea marks Umpfel’s other full lengths since the 2015 debut Cactus. The Karmøy duo Andreas S. Sjøen and Anund Vikingstad is back as a driving force for production, songwriting and recording, focusing on bringing out a diverse range of music that conveys their passions as honestly as possible. Title track As The Aters Cover The Sea,

On the musical level, the inspirational table stretches from modern pro-rockers Haken, Leprous and Opeth, to the merging forces of Snarky Puppy and Tigran Hamasyan. Each song on the album carries its own touch, with a focus on letting each composition be shaped according to its needs. In faith to the prog rock, the music wanders on As The Waters Cover The Seathrough a varied, creative and epic soundscape, and takes the listener on a journey through contemporary development of the style.

The music is versatile, adventurous and often beautiful. It’s hard to categorize the music. Who cares as long as it`s interesting and good music. A often captivating album and an inspired and interesting releases. Textual includes the album themes such as doomsday, spiritual warfare, human value, and critical reviews of postmodern thoughts. The tracks Burning Water and Tree,

On the album are several guests, especially Ole Børud (Extol, Fleshkiller), as well as Polish guitar virtuoso Jakub Zytecki, both contributing through guitar solos. Dutch Tymon Kruidenier (Cynic, Exivious) and Morten Georg Gismervik also contribute to solos. As The Waters Cover The Sea has probably music for most tastes!?

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*