Newsfeed

Periphery: Triple guitar attack

Periphery - Periphery IV Hail Stan

The band Periphery represents the vanguard of addictive, chaotic, challenging and cathartically inviting heavy music for the modern era. The triple-guitar attack and rhythmic dexterity of Periphery has won them devoted adherents across underground subcultures, regardless of whether those fans were weaned on the passion-fueled sounds of the Vans Warped Tour or the progressive rock of Rush .Periphery’s official music video Blood Eagle, the first single from new album Periphery IV: Hail Stan out April 5th on 3DOT Recordings.

Periphery was a clear contender for Breakthrough Band at Metal Hammer’s 2013 Golden Gods Awards and frequent tour mates of Meshuggah, Dream Theater, The Dillinger Escape Plan, Animals As Leaders and other ultra-shred-happy friends and contemporaries from across the spectrum of loud rock, Periphery have earned their reputation onstage and off through a combination of undeniable chops and upbeat charisma.

Periphery was born in an era where cookie-cutter musical constructs and fame-driven scene pretenders dominated the album and touring landscape, Periphery immediately rose to the fore with their dedication to fascinating artistry, musicianship and melody. The band steadfastly refuses to submit to the humorlessness that often plagues metal, particularly metal bands whose players possess such massive skill. They’ve put serious focus on their music, enabling them to share a laugh in presentation. The 16.44 minute long track Reptile,

Initially the band was the brainchild of producer, solo artist and Guitar World cover star Misha Mansoor, the Washington D.C. based musical collective has since grown into a wild beast that belonging to their fiercely dedicated group of fans as much as to the band. Mansoor is joined by fellow axe wizards Jake Bowen and Mark Holcomb, viciously proficient bass slinger and production minded maestro Adam “Nolly” Getgood, monstrous SickDrummer.com staple Matt Halpern, and Spencer Sotelo, who singularly manages to make heads or tails of Periphery’s mindboggling music, inviting newcomers into the band’s world via counter-intuitively catchy vocals.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*