Newsfeed

Walls Of Babylon: With catchy refrains

Walls Of Babylon - The Dark Embrace

Walls Of Babylon was born in the end of 2012 from an idea of the guitarists Francesco Pellegrini who was already DeathRiders lead guitarist and guitarist Fabiano Pietrini. The ideas and the written songs remained stopped for some time, during which the two guitarists were looking for musicians to complete the team and give life to the band. Now seven years later the band release their new album The Dark Embarce. The title track The Dark Embrace,

In September 2013 the line-up was finally completed with the arrival of the drummer Marco Barbarossa from the band Hexaedron, Over Dead In The Over and THN and the bassist Matteo Carovana from the bands Mindsphere and Flames of Heresy. Shortly after the singer Valerio Gaoni also from the band DeathRiders joined the group. The adventure was ready to begin!

Walls Of Babylon offers a power metal with progressive influences and modern sounds, characterized by melodic and catchy refrains. The track, A Warm Embrance,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*