Newsfeed

Red Sand: Unable to stay away from prog!

Red Sand - Forsaken

The band Red Sand was created by guitarist Simon Caron, a self-proclaimed David Gilmour, Andy Latimer, Steven Rothery, IQ, BB King and Albert Collins fan. At age 18, he started a couple of progressive rock bands (Fenixand, Ocean) and then left the music scene for a while. Unable to stay away from prog very long, however, he started to write again, searched for a band to perform his music and was soon surrounded by seasoned musicians most willing to oblige. Thus Red Sand was born. Now many years later Red Sand have released their eight album Forsaken. The title track Forsaken,

What probably strikes the listener when Red Sand plays is how early-Marillion the band sounds without seeming to imitate them. The compositional style, breaks and moods, the Rothery-like guitar play and the Nolan-like keyboard flights all contribute to this impression. The music is well produced and crafted, and the music flows naturally and the themes blend into one another with remarkable ease. The lyrics never sound forced or imitative and the band may not offer anything original in terms of style, but they do deliver neo prog that oozes charm, refinement and professionalism.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*