Newsfeed

Braveride: Stories of sword and sorcery!

Braveride - .​.​.​Of Heroes And Innerfire

 .​.​.​Of Heroes And Innerfire is the new album from Braveride. They are an epic-symphonic metal band with many power-metal elements. Pure epic feeling and modern sound characterize the style of the band and all the lyrics inspired by sword and sorcery fantasy themes. The band founded by Marios  Christakis at 2004 and it has released 3 albums until now including the new one. All the albums are concept based. The track On Dragonwings,

Braveride are, Marios Christakis: guitars, orchestrations, Yrr: keyboards, additional  orchestrations, Kostas Chatzigeorgiou: vocals, Kostas Mylonas: drums. The band is from Kastoria-Larisa. The legends will have it until the ancient hero Achilles was born here, and that Hippocrates, the father of medicine, died here. So famous is not the city’s music pride Braveride, but the band`s epic power metal music gets new fans all the time!

The story starts as earlier mentioned fourteen years ago in the ancient city of Kastoria-Larssa.
Braveride was founded 2004 in order to create original music with a pure epic feeling and a modern sound inspired by the early works of Warlord, Bathory and Manowar. Lyrics include tales of ancient fantasy battles and stories of sword and sorcery. Their first studio attempt was Heroic Deeds, which was recorded at Marios Christakis’s home studio. All music was composed and performed by Marios Christakis except for the drums. Even though the sound of the album wasn’t perfect, Heroic Deeds is a good representation of Braveride’s music and got very good reviews by the local media and the public. The track Time To March,

In 2007 a new song, Time To March, was recorded as a single while Marios Christakis was looking for musicians to help him in his pursuit of his musical vision. Two years later Braveride chose Warcry Studios in the city of Larissa to record their second album Rise Of The Dragonrider, in order to achieve the best possible sound. That was a huge success and the rest is history and the journey continue with .​.​.​Of Heroes And Innerfire.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*