Newsfeed

Vulture Industries: Digging all the way to Hell!

Vulture Industries - Deeper

Deeper is a brand new single from the Norwegian dark progressive rock ensemble Vulture Industries, released for Strange Rain, their co-headlining tour with label mates Helheim. The song tells the story of man’s insatiable greed for more, as symbolized by the miners digging all the way to Hell. Starting out with a haunting trumpet solo, the track mixes a Spaghetti Western vibe with the rhythmic and melodic drive of a large-scale rock opus. Musically Deeper nods in the direction of such diverse acts as Ennio Morricone, Type O Negative, The Beatles and Lee Hazlewood, but at the same time there is also a solid dose of rock and metal, in the signature form of Vulture Industries.

In a few days, Vulture Industries will head out on the Strange Rain tour together with Helheim, Madder Mortem and Caelestia. On the origins of the song, Vulture Industries front man, Bjørnar E. Nilsen comments,

«It was one of those scorching summer days of 2018. The grass in the fields had all turned the color of old paper, and the sun, at its zenith, was mercilessly searing our skin. Thirsty, hungry, and with tongues swelling, we had just missed the ferry crossing and could taste our hopes turn to ashes in our mouths. Trying to remain calm, but steadily feeling the building pressure of desperation, as a boiler ready to blow, we waited in line. Then suddenly the one year old in the back seat broke the silence chanting AHUM, AHUM, AHUM, AHUM! Overcome by what felt like divine inspiration but might very well have been sent from the depths of Hell, I started drumming on the dashboard. DUM, DADADUM, DADADUM, DADADUMDADUMDADUM».

Link:
Facebook

 

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*