Newsfeed

Thank You Scientist: A bunch of weirdos making music for weirdos!

Thank You Scientist - Terraformer

The New Jersey band Thank You Scientist announce new album Terraformer. The album from American alternative prog rock masters Thank You Scientist are their 4th studio album. Terraformer will be released out June 14th on Evil Ink Records. Their second studio release on the label formed by Coheed And Cambria’s Claudio Sanchez is the bands most ambitious to date. The album features more than an hour and 20 minutes on a 2-disc set. A funny promotional,

Terraformer was recorded at The Barber Shop in Hopatcong NJ and engineer Mike Ferretti’s studio in Ringwood, NJ. Main songwriter and guitarist Tom Monda oversaw production, along with contributions from the band. The front cover was designed by Templar, who also designed the album art for the group’s previous record Stranger Heads Prevail. The track FXMLDR,

Tom Moda says «We’re really excited about this new album. We’ve put in so much work into this limited bundle to make sure it’s perfect, and we hope our fans agree and help us crush our release week. We’re a bunch of weirdos making music for weirdos that still care about weird music, and I think that’s a beautiful thing!».

The album marks the first recordings of the Thank You Scientist’s new lineup, which includes Joe Fadem on drums, Sam Greenfield on saxophones, and Joe Gullace on trumpet.

«The new members were all guys that Ben Karas, Cody McCorry and myself play with in McCorry’s band We Used To Cut The Grass.  They were all a big part of the writing and arranging process for this album and I feel very lucky to be in a band with them», says Monda.

In only a few years. Thank You Scientist have created a loyal and dedicated following with their unique style and indescribable sound through the albums Maps Of Non-Existent Places (re-released in 2014), and Stranger Heads Prevail (released in 2016 via Evil Ink Records). The band has also toured with the likes of Periphery, Haken, Devin Townsend, as well as Coheed And Cambria, cementing themselves as a must-see live act.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*