Newsfeed

Crawling Manifest: With battles and betrayal

Crawling Manifest - Lords Of War

Crawling Manifest is a metal band that will release the EP Lords Of War tomorrow. The major musical influences for Crawling Manifest are the new wave of British heavy metal, thrash, melodic death metal, power metal, and just a dash of prog. After the release of their EP, Forevermore, the band gained a significant amount of creative freedom, which allowed the band to get back to the beginning of what got them into playing music in the first place. Lords of War deliver a sound of pure heavy metal. The single Still Waiting,

The new EP is stuffed with a blend of classic and modern heavy metal that draws lyrical influence from fantasy worlds and stories of crusades and revelry. In this particular case, Lords Of War is the story of a group of crusaders which evolved into a story of battle, religious crusades, and betrayal.

Crawling Manifest stormed in 2014 on the eastern shore of Maryland. Crawling Manifest is a band that prides itself upon the ideals of brotherhood, life’s lessons and believing in one another. Growing up in numerous areas with many different musical influences ranging from a great number of metal genre’s including power metal, metal core, speed metal, thrash metal, post-hardcore, punk rock and even folk and pagan metal. Dueling guitar solos, catchy choruses and fast as hell drum beats all come together to rock the house and keep audiences on their feet and their ears bleeding.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7182 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*