Newsfeed

Within Temptation: With futuristic twist

Within Temptation - Resist

After more than two decades since the foundation Within Temptation are back with the new album, Resist. Here the band delivers a futuristic twist on metal to the table. They were done with orchestras and classic metal riffs they done it a thousand times before! This time Within Temptation expanded their horizon and gave their creative writing process a new blast.

Burned-out, bereft of ideas and rocked by personal tragedy, Within Temptation faced total implosion. As they unveil their dark and dystopian new epic Resist, they could discover how they found a way to embrace the future again. The track Supernova,

«Sharon Del Adel says, I was burned out. I was tired. I was stuck and bored. I was at a complete loss, and I didn’t have a clue on where to start with new music. I had to ask myself, How long do I want to do this? Do I want to do this? There was a point where I didn’t think we would continue with Within Temptation». The tracks Raise Your Banner and Reconing,

Sharon Den Adel is reflecting on the turbulent few months that almost derailed one of the most commercial successful metal bands of the 21st century. Sat alongside her bandmate, husband and business partner she admits that a combination of burnout, writer’s block and life-altering personal issues meant that, for a time, the likelihood of a new Within Temptation album – of Within Temptation even existing – looked very, very uncertain. But now Resist is released and the future looks pretty bright again for Within Temptation.

Resist hardly feels like new, as Within Temptation have delivered songs regularly last year through social media. Sharon Den Adel always have the dominant role and is a delight to the ear with her deep voice register. She also dribbles into the soprano vocal on some songs, which provide associations with the early releases. The Reckoning, Raise Your Banner and Trophy Hunter are three very ok songs. On the other hand the song Holy Ground is not my favorite at all! The track sounds synthetic and artificial. The track Holy Ground,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*