Newsfeed

Maraton: Fuzzbass’s lorry and shimmering guitars

Maraton - Meta

Marathon is the result of young musican with a desire to make something that most Norwegian bands do not dare. Energetic and catchy, but also demanding in its uncompromisingness. The band has sought to create a style of music which combines the rhythmic heaviness from bands such as Mars Volta with the pop aesthetics of Muse. In addition they are influenced of band such as A-ha and Leprous. The track Blood Music,

Sly-sharp guitars glimpse dazzlingly over the fuzzbass’s lorry. Rumbling drums trap everything in their path while sacral song builds it all up again. Maraton pushes the boundaries between pop music and progressive rock, mixing machine like drums and roaring bass groundwork with shimmering guitars, ethereal keys and sacral vocal performance. The tracks Mosaic and Spectral Friends,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*