Newsfeed

Arch/ Matheos: With unconventionally structured music

Arch / Matheos – Winther Ethereal

In 2010, Jim Matheos (current member of the progressive rock powerhouse Fates Warning and OSI) and John Arch (former vocalist of Fates Warning) teamed up to form the new progressive metal band, Arch/Matheos. In many ways this is a Fates Warning reunited with their old vocalist. This month the band will release their sophomore album Winther Ethereal eight year after the debut Sympathetic Resonance. The track Strait And Narrow,

John Arch has a distinctive voice, very high-pitched wailing style and the songs often have a unconventionally structured. The guitar work of Jim Matheos are excellent I must admit. The other musician besides Arch and Matheos are also very talented, Joey Vera (Fates Warning, Chroma Key) – bass, Bobby Jarzombek (Fates Warning, Spastic Ink – drums, Frank Aresti (Fates Warning) – guitars.

Guest musicians are Sean Malone (Cynic) – bass, Matt Lynch (Trioscapes) – drums, Thomas Lang (John Wetton, StOrk) – drums, Paul Gilbert, Eric Gillette- drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*