Newsfeed

Cosmograf: Music that polarizes audiences

Cosmograf – Mind Over Depth

The band Cosmograf is Robin Armstrong + various guests from the progressive rock community. Armstrong lives in  Waterlooville, Hampshire, UK and Waterlooville is twinned with Maurepas, Yvelines in France and Henstedt-Ulzburg in Germany. Armstrong are twinned with talented musicians and enjoy recording and working with them! On Cosmograf latest effort Mind Over Depth Armstrong is backed by the talent drummer Kyle Fenton. The maestro himself do the mixing and mastering on the new album. The track The Smoke And The Flame,

The sound of Cosmograf is rooted in 70s classic rock with a contemporary and progressive twist. Robin Armstrong is a real multi-instrumentalist and the music he creates is done in his home studio. Mind Over Depth is the seventh release from Cosmograf. Neoprog is about as close as you can get to a label the music but the music occasional lapse into straight metal or even classical.

Armstrong quotes, «I’ve always enjoyed music that polarizes audiences and demands attention. As a teenager I was captivated by Deep Purple’s fusion of Heavy Rock with Baroque intros or lead lines. It’s just fun, to throw in something that is completely unexpected but yet just fits».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*