Newsfeed

Nucleus: Deeply peculiar death metal!

Nucleus - Entity

The album Entity filled with sci-fi themed death metal from the band Nucleus will be released in next month. Eight tracks deep and nearly 40 minutes long, Entity is an atypical death metal album in almost every other way that matters. The new album finds Nucleus leaning harder into their influences, and following their own strange impulses, more than ever before. Riffs come and go in dense, syncopated knots of alien harmony, vocals are reverberated growls and sometimes drifting, almost subliminal clusters of eerie clean singing. With punchy, aggressive drumming and bass work, this is an album that never sacrifices the full-frontal assault side of the genre in its pursuit of the peculiar. But at the same time, it is a deeply peculiar album, uncompromising in delivering the auditory version of a hard science fiction novel. The title track Enity,

Descending from the outer reaches in 2012, the sci-fi death metal band Nucleus from Chicago arrived with an armament of influences revered in the weirder corners of the underground, Timeghoul, Demilich, Adramalech, and so on. Following a series of demos and EPs, they released their debut album Sentient with Unspeakable Axe Records in 2016. Now, after three years and an intervening split release with Macabra, Nucleus has returned with a nice follow-up titled Entity. With conceptual lyrics by the band and stunning 2-panel art by Adam Burke, Entity could probably be one of 2019’s most talked-about releases in the extreme metal realm?

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*