Newsfeed

Khadavra: With fan-made music video!

Khadavra – Hypnagogia

The Swedes have always managed to produce really good and exciting prog bands. Year after year new very fascinating bands emerges. The last addition I have discovered is Khadavra. They describe their attitude in this way, «We try to dig deep into the unconscious, express what it is we find and try to give you all a channel for your emotional and cognitive desires and hope you’ll find a way to tune in! It is also a kind of outlet for our concerns and feelings toward society and the modern kind of humanity and it’s». Khadavra har recently released the album Hypnagogia, and here are the track Mordängel which actually is a fan-made music video!

The band also states, «But remember, we don’t really take ourselves too serious, so you really don’t either, BUT we (and you should too) always respect the music, and the effect it has». I respect most kind of music, but I really enjoy much of the often spacy, sometimes avant garde and jazz drenched prog that Khadavra offers. Especially the 28,47 minutes long song Kollektiv is very intriguing. Here are Kollektiv live at Slottsskogen Goes Progressive 2017.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*