Newsfeed

Polynove Pole: Wormwood Field

Polynove Pole – Polynove Pole

Ukrainian melodic metal band Polynove Pole release new official lyric video for On The Edge Of  The Abyss, song taken from self-titled mini-album. Polynome Pole plays a music where male growl vocal and female crystal clear voice in a gothic/death/doom metal modus is pretty well crafted and full of dynamics. Lyrical themes are among others philosophy, mysticism and dark romanticism.

Polynove Pole is translated to English from Ukrainian, Wormwood Field. A wormwood is, A woody shrub with a bitter aromatic taste, used as an ingredient of vermouth and absinthe and in medicine, or a state or source of bitterness or grief.

This Ukrainian band was formed in the fall of 2004 in Lviv, Ukraine. After the first demo recordings in 2005, the band started to perform at local concerts, and then on rock festivals of western Ukraine and Kyiv.

In the beginning of 2008, the first EP Pure Souls was officially released, and at the end of the same year a full-length album On Seven Winds as well. Due to active concert activity and selection of musician line-up, the band came to prominence as one of the leading groups of Western Ukraine. New songs of Polynove Pole were represented in tribute-albums and collections of Ukrainian rock music.

The band’s next EP, Under The Cold Stone, was released in 2009 and became the heaviest and the most melodic at that time in the discography. Since 2010, a long pause has taken place in the history of the band. After taking time off, the band joined forces with new members and resumed work on new material. The result is the self-titled mini-album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*