Newsfeed

Han Uil: Versatile musician from the Netherlands

Han Uil - Esoteric Euphony

Han Uil has a distinctive voice and plays some crafty guitar reminiscent to Mark Knopfler and Jeff Beck. His first solo album Alone was released thirteen years ago, and in June the fourth album Esoteric Euphony will be released. Uil`s new album is an album in the spirit of the band TumbleTown were Uil is the lead singer and he also plays guitars. The music on Esoteric Euphony have a nice twist compared with the music to TumbleTown.

Han Uil was the singer- songwriter/lead guitarist and front-man for the band Antares which broke up in 2005. In 2006 his did his first solo album and also joined the band Seven Day Hunt where he is the singer (three members of Seven Day Hunt are ex-Egdon Heath). Uil counts Peter Hammill among his strongest influences in musical style.  Uli also founded the band Tumbletown. In the mid 90’s Uil started writing songs in cooperation with lyricist Philip Koning. With him he initiated the grunge rock formation Vertical Reality in 1995. From 1997 till 1999 he performed as a lead guitarist in the alternative rock band The Lounge. Uil is obviously a versatile musician.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*