Newsfeed

Pestis Inferos: Furious statements of blasphemous intent

Pestis Inferos - Beyond The Veil Of Light

Syracuse is the name of several cities in the United States. They are probably named after the Italian city of Siracusa on the east coast of Sicily. The black metal band Pestis Inferos hailing from the east Coast in USA and from Syracuse in New York. Prepare yourselves for the ferocious debut EP from USBM trio Pestis Inferos. Beyond the Veil Of Light contains five furious statements of blasphemous intent. The approach is relentless, the atmosphere fetid, and the attitude fueled by the fires below. Pestis Inferos give new meaning to scorched earth, as the audio violence on the band’s debut EP is intended to leaving a lasting, albeit scarred, impression on those listeners brave enough to withstand the onslaught. No fixes, no edits. Pure fury and pain! The track Invoking The Sigil,

Last year in April drummer Pale Horse (Disfigured Dead/NilExistence) was looking to start another band, and reached out to people who might be interested. Among the parties was Llord Diabolus (ex Violent Fury/Infernal Thorn, Maantrix) who joked of starting a Darkthrone worship band. The two have known of another through shows in the past but never really talked too much. They met to jam and see if anything took root a week or so after the initial talk, and that day wrote the first track on the EP, From Throne To Funeral. The title for that song summoned up a lot of key musical fusing and the initial Darkthrone worship joke was spun into more Dark Funeral than Throne!

After that day The Pale Horse contacted Svartherre (Disfigured Dead/NilExistence) who plays in NilExistence to join the new band.  After that the group quickly composed the five tracks over the next months, and entered the studio to record live the debut EP entitled Beyond The Veil Of Light.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*