Newsfeed

Diamond Head: Veteran band

Diamond Head - Coffin Train

Stourbridge is a city within the administrative district of Dudley in the West Midlands region of England. Historically, the city has been part of Worcestershire and was a glass industry center since the 16th century until the 19th century. The band Diamond Head is not that old, but has actually been around since 1976. Some breaks have occurred between 1985 and 1991 and between 1994 and 2000. Recently Diamond Head released their brand new album Coffin Train, and here are the track Death By Design,

Diamond Head were one of the first NWOBHM bands and were poised for success from the very beginning. Sounds and later Kerrang! journalist Geoff Barton even proclaimed that «There are more good riffs in a single Diamond Head song than there are in the first four Black Sabbath … ». The track Belly Of The Beast,

Inspired by his older brother David Tatler to learn the guitar at 14, Brian Tatler eventually recruited school friends Duncan Scott, Sean Harris and Colin Kimberly to form Diamond Head in 1976.  At the age of just nineteen they became part of the New Wave Of British Heavy Metal, gigging and performing their own material across the country. In 1980 they opened for AC/DC and Iron Maiden whilst recording and releasing their debut album Lightning To The Nations aka The White Album on an independent label. This masterpiece is now a heavy metal classic, revered by bands such as Metallica and Megadeth who cite Diamond Head as one of their greatest influence.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*