Newsfeed

Introitus: Finally a sequel to Anima

Introitus - Shadows

Shadows is the fourth album from Introitus from Sweden, and the long awaited sequel to 2014’s critically acclaimed album Anima. Shadows sees the band with their trademark of contemporary progressive sound. Introitus mix their Swedish folk heritage and elements of traditional progressive rock to create a fascinating musical sound. Anna Bender from Introitus said: «Introitus has always been well received by the UK progressive rock audience, so releasing our new album Shadows at Bad Elephant Music feels like coming home for us!».

Introitus was founded in Vansbro, Sweden in 1999. The debut album Fantasy came twelve years ago. The musical ideas the main composer Mats Bender had been working on for 3 decades actually. Finally the songs turned into a musical venture, but when it did it was with a core group consisting of himself, his wife Anne Bender (vocals) and their children Mattias Bender (drums) and Johanna Bender (percussion and backing vocals). In addition important contribution from the skilled musicians Per Danielsson on electric & acoustic guitars and Peter Wetterberg on bass and backing vocals. Mats Bender played synthesizer, accordion, electric & acoustic guitars, bass, percussion and do the programming on Fantasy.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*