Newsfeed

Shreadhead: Powerful and groovy

Shreadhead – Live Unholy

The band Shredhead have released the album Live Unholy, and the video Overshadows is the first taster.

The song’s concept is, as explained by vocalist Aharon Rogoza, «The idea of treasuring the moments that made you suffer in life to appreciate existence as you chose to live it, no matter the consequences and with each song unfolding the true nature of a human being. He adds that (the) new single Overshadows is the essence of our new album – powerful and groovy with a personal statement about how we chose to live our lives as individuals».

Formed late 2009, Shredhead are one of the most hyped name in their local metal scene. Throughout 2010 and 2011 the band toured Israel extensively with Israel’s leading metal acts, their ruthless stage performances and presence earning them an impressive mass of devoted followers and press items. Their debut record titled Human Nature was released in Israel in August 2011 to much local and even some international critical acclaim. Produced independently throughout 2011, this record is a rare thrash-metal hell-raiser maintaining the traditional thrash-metal aesthetics of the 80′s combined with modern and relentless sound.

Shredhead, recorded their forthcoming album, entitled Live Unholy, at Antfarm Studios in Denmark, with Tue Madsen (Meshuggah, Suicide Silence, Baby Metal, Sick Of It All) at the helm, producing, mixing and mastering.  The band consisting of Rogoza, Yotam Nagor and Razi Elbaz on guitars, Lee Lavy on bass and Roee Kahana on drums, have a live tradition that started with their victory in the 2012 Israeli Metal Battle and moved to the Wacken Metal Battle in Germany where they represented their home country.  Over the years the band has performed with the likes of Biohazard, Vader, Hate, Overkill, Crowbar, Thy Art Is Murder, Carcass, Suffocation and will continue this year with dates supporting Devildriver and Ektomorf.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5219 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*