Newsfeed

Kryptos: Attitude of the glorious 80s

Kryptos - Afterburner

Kryptos is old school heavy/thrash metal from Bangalore in India. Raging, traditional heavy metal blazing with the spirit and attitude of the glorious 80s. Metal the way it was always meant to be. Kryptos have published a video for the track Afterburner, which is taken off from the band’s upcoming album of the same name and will be released on June 21st, 2019 via AFM Records.

Frontman Nolan Lewis comments on the track: «Horns up headbangers! Bust out the spikes and whip out those bullet belts. Coming at you like a leather studded nuclear bomb is the blazing title track off the brand new album, Afterburner. This is the bastard child of Judas Priest and Motorhead at their devastating best, so crank the volume to 11 and kiss your neck goodbye. It’s fast, it’s furious, it’s metal and it sure as hell doesn’t fuck around. Time to succumb to the fury of the Afterburner!»

Kryptos were formed in 1998 and have long been considered one of the spearheads of the Indian heavy metal revolution. With four critically acclaimed albums under their belt, and a fifth one releasing this month, they have supported some of metal’s biggest names like Iron Maiden, Testament, Kreator and Exodus, earning themselves a reputation as a fiery and exciting live act.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*