Newsfeed

Cipher: With 20th anniversary

Cipher - Réminiscences

The city of Limogenes is world renowned for the manufacture of an enamel used on copper, and for its porcelain from the 19th century and its oak barrels used in Cognac production. The music ensemble band Cipher from Limogenes have for twenty years produced their own brand of melodic death metal. Their fourth album Réminiscences was released at the end of May. The title track Réminiscences,

Réminiscences is like a chest in the cellar which we use to keep our memories for a long time and we end up forgetting what’s inside it. But one day as we pass by, we wonder about its content, so we open it and rediscover bits of the past … pieces of our life. To celebrate 20 years of existence, Cipher have decided to re-record old songs from their discography. Réminiscences features 11 tracks released on previous albums plus 1 cover from a-ha. During this exciting experience, you’ll be able to testify the band’s progress over the years and their path to find an individual style within the melodic death metal genre.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*