Newsfeed

Dark Intrance: Brutality transpires in the lyric

 Dark Intrance - Emerged From The Dark

With this first EP called Emerged From The Dark, Dark Intrance tries to synthesize dark rock and gothic metal. Most of the songs are powerful but also give way to melodies and pure musical technique. Particular vocals were chosen to reinforce the dark side of the soundscape and the brutality that transpires in the lyrics. Also, the production of the sound was made order to have guitars that sounds heavy, and powerful at the same time, and also a clear sound on the bass and drums without bringing too much distortion effect to keep the sound power of guitars. Didier Strentz is the sole musician in Dark Intrance and he sings and play guitars, bass, drums and keyboard. The title track Emerged From The Dark,

The concept of the album summarizes the intolerance of religions in the world and the wars that ensue, but also the maleness of our society on a daily basis (love, corruption, etc). The song Emerged From The Dark deals with the problems we all face and how to get out, and see the light in a way. Rejected Sense is a love triangle song that ends tragically. Bleeds For Love talks about the impossible love between a mortal and a demon while the track Jeanne is a metaphor on the subject of the famous French Icon, Jeanne d’Arc, a poor girl manipulated and betrayed by both her religion and by politicians. The track Jeanne,

Finally, My Ways is probably the most important track of the album. It is a hymn to peace in the world. The idea that transpires in this song is that it is important to stay calm, cool and not get excited in this fast-paced world in order to avoid generating wars and all sorts of conflicts, including political ones. To remain Zen in a certain way.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*