Newsfeed

Magma: Amplified with The City Of Prague Philharmonic Orchestra

Magma - Zëss. Le Jour Du Néant

Christian Vander is 71 years and Stella Vander 68 years but still they make music under the Magma moniker. Obviously very, very good old vintage. Zëss. Le Jour Du Néant is the new album from, and the release day is at the end of June. Zëss. Le Jour Du Néant is amplified with The City Of Prague Philharmonic Orchestra conducted by Adam Klemens, The new record is number twelve in the chronology. Le Jour Du Néant is translated to English, The Day Of Nothing. The title track Le Jour Du Néant,

Magma is a progressive group led by drummer/composer/vocalist Christian Vander that has been active in the classic period and in the 21th century. The music of Magma is often categorized as zeuhl, which means celestical of heavenly in Kobaïan, Magma’s own language! The band doesn’t clearly fit in any other progressive subgenre, though avant-prog would qualify.

Magma was founded in Paris, France in 1969, they disbanded in 1983 –and was reformed in 1996. Magma were and remain a very influential group for early fusion inspired by John Coltrane and are usually the first band name mentioned for the sub-genre of zeuhl. Magma usually avoids the ease and stands out quickly from his contemporaries. A rigorous, fiercely, hypnotizing and demanding music with powerful and implacable polyrhythm.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6690 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*