Newsfeed

Humanart: With their own interpretation of black metal

Humanart are one of the oldest Portuguese black metal bands, and they where  established in 1998. They have released theei new album (Further) Into The Dephts some time ago. The music is traditional black metal effort which draws inspiration from the 90’s scene and where the band presents their interpretation forged and aged in the last two decades of underground. The track Underground Slut,

The new album was recorded and produced at Hanuman Studio by Bruno Silva and mastered in Sweden at Necromorbus Studio by Tore Stjerna (Armagedda, Behexen, Funeral Mist, Merrimak, Watain). Humanart was born in 1998 in Santo Tirso. In Santo Tirso there is a large center of textile industry, but obviously also place for raw black metal! Hamanart debut Fossil came in February 2000.

Although there was a setback for Humanart in August 2005, when the band became for a small period a one-man-band with JJ, guitarist and one of the Humanart founders, who was writing all the new material. At the beginning of 2007 a new formation was established. Along with 2008 came a series of performances on various stages all over the country with the renewed line up. The tracks Victorious Path and Invocation 57,

2008 also saw the celebration of the band’s 10th Anniversary and the release of the Special Tape Edition X Years Of Black Crusade EP – featuring two original songs and a cover of Carpathian Forest, recorded in the rehearsal studio Pitbull Studio by Praise Unholy Records.From 2009 to 2012 the band concentrated on more live shows.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*