Newsfeed

David Gilmour support climate change charity!

Bill Gates has the highest amount given to charity ($100billion) among the greatest philanthropists. The top 10 philanthropists are: Bill Gates, Warren Buffett, Li Ka-shing, Andrew Carnegie, Azim Premji, Chuck Feeney, George Soros, Prince Al-Waleed bin Talal, Phil Knight, James E. Stowers.

Not everyone is so rich, but many have plenty of money. Imagine if most wealthy could contribute money for good purposes! David Gilmour has now made his great contribution to the so important climate change charity! He is selling his guitars to raise money for climate change charity! Thank you Gilmour, this is very exciting news!

Former Pink Floyd vocalist and guitarist David Gilmour is selling a huge haul of his guitars in order to raise money for a climate change charity.He is selling famed instruments such as the 1969 Black Stratocaster which he played on iconic albums including The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here, Animals and The Wall.

Having already committed the money to the global warming cause, Gilmour has now announced that the auction at Christies in New York will be raising money exclusively for ClientEarth, an organization made up of lawyers and environmental experts who are fighting to save the planet.

Gilmour states, «The global climate crisis is the greatest challenge that humanity will ever face, and we are within a few years of the effects of global warming being irreversible, I hope that the sale of these guitars will help ClientEarth in their cause to use the law to bring about real change. We need a civilised world that goes on for all our grandchildren and beyond in which these guitars can be played and songs can be».

«Gilmour says, As Greta Thunberg, the 16-year-old Swedish climate activist said in a speech earlier this year, Either we choose to go on as a civilization, or we don’t. The choice really is that simple, and I hope that the sale of these guitars will help ClientEarth in their cause to use the law to bring about real change».

Speaking about the auction specifically, Gilmour added: «Many of the guitars in this sale are guitars that have given me a tune, so a lot of them have earned their keep, you might say. These guitars have given so much to me, and it’s time for them to move on to other people who hopefully will find joy and perhaps create something new».

Of the 120 guitars, Gilmour is selling Fender models of Broadcasters, Esquires, Telecasters and Stratocasters. ClientEarth’s CEO James Thornton adds: «I’d like to express my deep and heartfelt gratitude to David Gilmour for this utterly remarkable gift. Gilmour has a long history of supporting charities and I am honored that he has chosen ClientEarth to benefit from this landmark auction. ClientEarth is working across the world, using the law to fight climate change and protect nature, and this gift will do an enormous amount to support our efforts to ensure a sustainable and hospitable planet for future generations».

Link:
Homepage

Om Ulf Backstrøm (6731 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*