Newsfeed

Hemina: Xxploring adolescence, nostalgia, grief, and loss

Hemina - Night Echoes

The track We Will, is a critique on where we are today and where could be one day. Laced with childlike innocence and hope for humanity’s future, it is a direct and optimistic plea for peace and societal improvement. We Will is the first single from Hemina’s 4th album Night Echoes which is to be released on 9 August 2019.

The band’s fourth album Night Echoes is the most collaborative work to date offering the eclectic flavors of what fans have come to expect in the past as well as a new palette and range of emotional expression never before heard from the group. Hemina return with a more concise 45 minute concept album exploring adolescence, nostalgia, grief, and loss in the 21st century with a thematic arc to accompany and elaborate on their previous conceptual output. The track Flicker, 

Night Echoes is Hemina at their most emotional and melodic without ignoring the aggressive and venomous side that keeps the music in balance. Hemina is a prog metal band formed in 2008 by Douglas Skene. The band’s goal was to write an interesting take on progressive metal combining the sonic extremities and musical virtuosity of the genre whilst preserving the artistic edge, forward-thinking philosophy and dynamic subtleties found in progressive rock.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*