Newsfeed

Metal PhD!

The University Of Newcastle, Australia, is now offering a PhD scholarship to study the social geography of heavy metal. Actually in the last decade four different Australian University have all sponsored psychological and/or sociological studies of extreme music. University Of Birmingham is the fifth university that offer a PhD in the social geography of heavy metal culture according to Kerrang. Musicians with PhD,

The mentioned university offering up three scholarships. Two for Australian students, one for a student from abroad, to study the social geographies. Vital in the study is Simon Springer, Director Of Human Geography at the University Of Newcastle, to thank. Springer says, « The University gave him free reign to recruit students to work in areas of personal interest, and as a life-long metal fan who has only recently started to do some work in the area of metal studies, I figured this would be a good conduit to further my research agenda in this area».

Om Ulf Backstrøm (6715 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*