Newsfeed

Epitaphe: Obscured death metal

Epitaphe - I

From the heights of the French Alps and the city Claix comes Epitaphe. They delivers a cavernous and fascinating psychedelic death metal. The music stands very positive out in the crowd with their inspired set of individuals devoted to chaotic creation and experimental extreme metal. The French band is rooted in obscure death metal but they are also influenced by doom metal and black metal. They have recently release their first full-length album I. The track Embers,

The album I starts with dark soundscapes and drones and with a real epic song that also contains some distorted noise. Later the song turns into heavier and atmospheric funeral doom and actually real grim black metal screams. Epitaphe evokes vain attempts of existence to face inherent chaos and drenched with demonic sounding growls and spoken words. Epitaphe have a dark, powerful and melodic sound, but there are also many blast beats and fast riffs. Some acoustics part adds a dynamic vibe and also synths parts is something I think make the music more interesting. The production is solid, good and dark, and the lyrics deals with reflection about death, darkness and despair among many other topic. The track Dawnward Stream,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*