Newsfeed

Nuitville: Pleasant surprise

Nuitville - When The Darkness Falls

Nuitville is Ukrainian blackgaze one-man project, created by the artist and musician Tristan Nuit. The idea of creation and beginning of work took start in 2012, but the final versions of songs were recorded in 2015-2018, the artwork on the new EP was drawn in 2019. When The Darkness Falls became the debut EP album, dedicated to the Night, like to the alive phenomenon, cradle of calmness and inspiration.

The EP have nice mixture of  slow,  mid  paced  and  fast  parts  as  well  as  the  riffs  also  adding in  a  good  amount  of  melody. Atmospheric sounding synths start off the EP but there are also much shoegaze elements. A contrast to the shoegaze is the injection of blast beats and tremolo picking that adds a raw feeling. The alternation between clear singing and black metal screams also give contrasts. The production of When The Darkness Falls is actually very good, and the album is a pleasant surprise.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4239 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*