Newsfeed

Pando: Healthy weirdness!

Pando - Negligible Senescence

We have written about the band Pando before. Still they are from the little town Easthampton in Massachusetts, and still they are a very interesting and experimental band. Their music still contains various field recordings, experiments, samples and sound manipulations. Pando delivers experimental music with obscure noises and much healthy weirdness. The band have recently released the album Negligible Sensescence.  No You Tube link yet, so you must listen on their Bandcamp to get a clue of the music.

Negligible Senescence was originally released more than 3 5 years ago, but in June this year the album finally got a proper distribution. The Pando duo states about the album. «This album would not have been made possible if it weren’t for the many people who made it incredibly difficult to do what was necessary. If it weren’t for you, we wouldn’t have had to figure out everything ourselves to get it done. We would also like to thank uncle Donnie and uncle Glenn for their support».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*