Newsfeed

Dogbane: The main attraction?

Dogbane - Idylls Of Woe

After four years since Dogbane’s last album When Karma Comes Calling the North Carolina heavy metal band has finally completed work on their much anticipated third full-length album entitled Idylls Of Woe. The band has been active since 2010 and have continued to stay active in the North Carolina metal scene, releasing two albums of solid doom laced traditional heavy metal. Dogbane stay faithful to the foundations of traditional heavy metal while forging a sound of their own. The new record delivers a very solid doze of heavy metal with some touch of doom metal and NWOBHM. The track The One I Was Warned Of,

Idylls Of Woe is released on both CD and vinyl in a very limited quantity. The line-up Mitchell Allred – Guitars, Kevin D. Davis – Bass, Backing Vocals, Jeff Neal – Vocals, Jerry Cloer – Drums, Percussion, Jeff Rinehart – Guitars, Keyboards, Backing Vocals. The new album is produced by Dogbane and all lyrics and music written and performed by Dogbane. The release is engineered, recorded, and mastered by Kevin D. Davis at Studio 5 in Greensboro, N.C. Graphic design, layout, and photos by Linda Ronsick Illustrations and logo by Wayne Miller and the label behind is Heaven And Hell Records.

Dogbane is from Greensboro in North Carolina, and that town can obviously offer lots of exciting and interesting attraction! Please read and possibly be impressed?!

Among Greensboro’s many notable attractions, some of the most popular include the Wet ‘n Wild Emerald Pointe water park, the Greensboro Science Center, the International Civil Rights Museum, the Weatherspoon Art Museum, the Greensboro Symphony, the Greensboro Ballet, Triad Stage, the Wyndham Golf Championship, the headquarters of the Atlantic Coast Conference, the Greensboro Coliseum Complex which hosts various sporting events, concerts, and other events, the Greensboro Grasshoppers of the South Atlantic Baseball League, the Carolina Dynamo of the Premier Development Soccer League, the Greensboro Swarm of the NBA G League, the Greensboro Roller Derby, and the National Folk Festival and finally…………………………………………

…………………………………..the band Dogbane is from Greensboro.  The best hidden attraction?!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*