Newsfeed

Sail By Summer: Fjords, mountains and melancholic

Sail By Summer - Casual Heaven

Sail By Summer’s debut album is entitled Casual Heaven, and the music is not the kind of music we normally write about. The reason we make an exception is that Sail By Summer has something melancholic and distinctive that appeals to us. The lyric is about longing, lack of self-confidence, songs about indifference and choice of directions. It could be Big Thief, Charlie Cunningham or Death Cab For Cutie, inspired by the sound of epic bands like The Cure, Pink Floyd and Spiritualized. But first of all, this is Sail By Summer and their long awaited debut album Casual Heaven. The track Low Tide Exit,

Fjords, mountains, rivers of gold. Lots of rain and the summer is cold, this is Bergen, and this is Norway. In this refreshing environment you’ll find the melancholic Nordic indie band Sail by Summer. Fronted by Norwegian Grammy award winner William Hut with his characteristic voice and his long time Danish collaborator Jens Kristian Mørkeby Rimau behind the keys. Together they have created this universe inspired by the nature that surrounds them.

The track Casual Drive,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*