Newsfeed

Unprocessed: Cinematic music video

Unprocessed - Artificial Void

Unprocessed is a German metal band from Wiesbaden, Hessen, founded in 2012. They are now back with a boom and the album Artificial and a healthy dose of sophisticated technically modern style of progressive metal. Unprocessed stick to a highly diversifying sound on Artificial Void. The song Fear comes with a cinematic music video that strongly reminds of modern day Netflix series in terms of color and frame composition. All in all it captures the vibe of the track perfectly and shows the band performing in an ecstatic state of mind while the members also take place in a mysterious story line. 

After the debut album Covenant gained worldwide attention with its stunning guitar work and a fresh take on djent with metalcore elements, Unprocessed announce their sophomore Album Artificial Void, to be released worldwide on August 9th. The song Abandoned,

Fear reveals an even catchier, massive sounding approach to the still technically sophisticated music, yet to be heard on the big stages around the world. The opening riff of Fear  jumps straight into your face and opens up a new, futuristic sky-fi world with all the cinematic drama, huge vocal lines and bone crushing riffage on both bass and guitar, while the drums maintain the extremely high level of energy.

Fear gives a glimpse of what’s going to be one of the most anticipated releases in modern metal 2019 and is definitely a bold statement for the young band.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*