Newsfeed

Welcome Inside The Brain: Repeated listners are required

Welcome Inside The Brain – Queen Of The Day Flies

The Leipzig based ensemble plays a pretty innovative psychedelic prog and repeated listens are definitely needed to get a grip on this stuff but it is well worth the effort. The music have been described as the mutant offspring of King Crimson, Gentle Giant, Yes and Magma, but also compared to acts like King Crimson or David Bowie. The band quickly managed to build up a fan base of listeners around the globe with their debut Celebrate The Depression two years ago. Now the band are back with their sophomore album Queen Of The Day Flies. An album that shows a band that has further improved and sharpened the music. The track The Baptist Preacher,

Welcome Inside The Brain was founded four years ago and released a self-titled EP in the same year, in an edition of 500 copies, which was sold out very quickly. The five-piece then played numerous shows and supported Banned From Utopia, Frank Zappa’s original band, in autumn 2016. In spring of 2017 the band went on tour in France. Afterwards they played club shows with big names like Birth Control and Siena Root. In autumn 2017 Welcome Inside The Brain shot their first music video for the song Snails On Speed/ Buddha In A Bottle, a track that is featured on the first album Celebrate The Depression which was released at the end of 2017 by Nasoni Records. The track Naked Philsopher Live,

Numerous radio stations in Canada, USA, UK and Poland aired the album intensely, and even German national radio Deutschlandfunk Kultur highlighted the yet young band. Meanwhile Welcome Inside The Brain are booked at festivals like Fusion, Burg Herzberg, Magnificient Music Festival etc. Studio snippets from the new album,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*