Newsfeed

Sorcery: Old and respected band!

Sorcery - Necessary Excess Of Violence

Sorcery is one of the oldest Swedish death metal bands, Sorcery has just finished the process of recording and mixing their new and fourth full-length of their career. This new work will be entitled Necessary Excess Of Violence and, like its previous three albums, will be released through Xtreem Music on August 20th on CD and 12″LP formats. The song I`ll Be Gone In The Dark,

Sorcery has always maintained their style of aggressive, brutal and intense death metal, and with this new work, they consolidate their position as one of the most respected Swedish bands in their genre. Necessary Excess of Violence, again with cover art by Juanjo Castellano, is, along with their debut, the best work of the band and will not disappoint any of their followers.

Sorcery was formed during the summer of 1986 and was influenced early on by the harder part of the hard rock spectrum. On the first demo from 1987 there are clear thrash influences but on the next release from 1988 the band has changed focus to what was to become known as Swedish death metal, something that the third demo from 1989 is an even clearer proof of. In the summer of 1990 the first single was released and in the following year the famous  and very good debut album Bloodchilling Tales was released. Sorcery have a hiatus between 1997 and 2009.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7409 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*