Newsfeed

Devil Empire: With new exciting musical ideas!

Devil Empire – Inside Infernal Anthropy Thrones

Metal is not so common in Tunisia, and there are only around 30 well-known band as far as I can figure out. Devil Empire is a Tunisian death/black metal band based in the capitol Tunis. They were one of the first metal bands in Tunisia formed in 1999 by Sam Klai (Lord Kobal) and Moez Tounsi (Immortal). The group has been through several personal changes including the replacement of every single original members. The band released a demo in 2001, and the EP Painful Crying seven years ago. Now finally earlier this year the first full-length album Inside Infernal Anthropy Thrones was released. The track Satanic Era,

In 2018 current Bassist Dali Meksi (Skurge) joined the band to finally complete the new Devil Empire and set a new spirit to continue recording the actual album Inside Infenal Anthropy Thrones. Vocalist and song writer Moutii Mannai (Inferos) began journeying into a territory with the recording. Though mainly written by him, the album delved into musical ideas not expanded upon by the group in previous recordings. Overall the album displayed symphonic tendencies, yet still retained old school black metal edge. The title track Inside Infernal Anthropy Thrones,

Devil Empire has consistently incorporated folk, classical influences into its usually lengthy compositions, as well as strong influences from death metal, especially in their early works. The band rarely made live appearances supporting their first music. Devil Empire did not experience major commercial success because of their extreme music was and still suppressed in the Tunisian community back then. The current keyboardist Mohamed Gorgi Lord Görahl eventually started reforming the band with Lord Kobal. The band have spent the years writing and rehearsing new material in a more aggressive style. The result is the before mentioned album Inside Infernal Anthropy Throne. The track Procreation Inferno,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5759 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*