Newsfeed

François Bréant: Giant rabbits night

François Bréant - La Nuit Des Lapins Géants

François Bréant is a former member of the band Cruciferius, and he have recently released the album La Nuit Des Lapins Géants. Translated that is The Night Of Giant Rabbits. Bréant states about the new music, «Pictorial music, sometimes serious, sometimes mocking but always sentimental. A journey dotted with wonderful encounters, discoveries of singular universes, musical traditions, and distant cultures. In gaining my life, I am enriched by others. Frankly, I do not have to complain». Actually on the new album Bréant did not use a drummer but played percussion combinations himself. The track Aventures Dans Le Grenier featuring, Thomas Dalle, Nicolas Guéret and Christian Martinez,

François Bréant was born in Rouen on September 23, 1947. He plays keyboardist, and he is a composer, arranger, director and artistic producer of French music. He creates or participates in various French progressive rock bands in the early 1970’s, including Nemo, then leads a short solo career, accompanies the rise of Bernard Lavilliers for 7 years, and since then has devoted himself mainly to composition to the arrangement and the production of albums for French artists (Enzo Enzo, Kent among others) and international artists (Salif Keita, Sekouba Bambino, etc.). He has also composed and arranged music for films, television, short films and events.The title track La Nuit Des Lapins Géants,

The track Gahan Seul Dans Paris featuring Jean-Lou Descamps, Nicolas Guéret, Thomas Dalle,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*