Newsfeed

Psychotic Waltz: First album in 23 years!

Psychotic Waltz - ?

Psychotic Waltz Studio album discography: A Social Grace (1990), Into The Everflow (1992), Mosquito (1994), Bleeding (1996). Here are the four albums,

The first incarnation of the band was under the name Aslan, after a character in the novel The Lion, the Witch and the Wardrobe by C. S. Lewis. Psychotic Waltz was founded in 1986 but disbanded in 1997, but the reunion came in 2010. Now the legendary US progressive metal band signing to InsideOutMusic for the worldwide release of their first new studio album in 23 years.The band is now entering the studio with engineer Ulrich Wild and will see Jens Bogren (Opeth, Fates Warning, Arch Enemy, etc.) taking care of mixing duties for the their fifth full-length, to be released early 2020. Re-releases of the entire Psychotic Waltz catalogue will follow through InsideOutMusic as well.

The band comments: «We could not be happier about joining the InsideOutMusic roster! We are very excited to soon be sharing our upcoming 5th album with everyone, and it’s also great that we will be able to make our back-catalog available once again. Thanks to all of the patient fans and to everyone at InsideOut for believing in us and giving us the opportunity to do this right».

Psychotic Waltz will next be appearing at both the US and European editions of ProgPower festival and have also added a few special club shows in Germany with support by Ghost Ship Octavius to their trip. The band was reunited with its original line-up in 2010, touring Europe alongside Nevermore & Symphony X on The Power Of Metal Tour. At the same time, Century Media Records reissued the band’s four albums on vinyl individually, as well as the career spanning 6-LP box-set The Architects Arise: The First Ten Years, which featured the 4 albums plus some rare demo recordings.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5238 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*