Newsfeed

Effigy For Sleep: With chaotic riffs and off beat polyrhythms

Effigy For Sleep – Warning

If you enjoy chaotic chromatic riffs, soulful vocals and off beat polyrhythms, then the Band Effigy For Sleep probably is worth listen to?!

Effigy For Sleep are a three piece progressive rock/metal band from Birmingham writing overly complicated music. The band is made of Calvert Stephens on lead vocals and bass, Sam Baldwin on guitar and backing vocals and Tom Johnson on drums and backing vocals. Effigy For Sleep are influenced by Toska, Soundgarden, Sikth, Karnivool, Primus, Meshuggah and Sleepytime Gorilla Museum. The track Existence Is Pain,

The biography states, «On first listening to Effigy For Sleep you can’t predict where the music will go, this is a characteristic of our progressive style. Effigy For Sleep’s USP is the juxtaposition of soulful vocals amidst a complex and aggressive guitar, bass and drums. Effigy For Sleep aims for a distinctive and wild sound that won’t soon be forgotten». The track Hafgufa,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*