Newsfeed

Media Octava: With own recording studio

Media Octava - The Abolition Of Skycrapers

The Argentinian band Media Octava was founded seven years ago. After presenting their debut album Anacrónico, which was heard on the stages of the Buenos Aires scene, the band decided to record their second album. In February of 2017 the musicians in Media Octava begins to record the album The Abolition Of The Skyscrapers. This is a conceptual work of 14 songs for which the band decided to establish their own recording studio. In this creative and full of possibilities the band develops an arduous work of audio recording and experimentation by Joe Ablop, Juma, Milton Zini, Alejandro Fenos. The track Follow The Thrash,

Where the idea of ​​making a version of this work in the English and instrumental language also arises. After the first step, they had to edit, mix and produce the audio of this conceptual, long and experimental work, an activity carried out by Alejandro Fenos in the head with Joe Ablop and Juma as constant assistants. Fourteen projects with an average of three hundred tracks for each one, a madness when it comes to ordering and giving a sound that is audible. This work took about ten months in which the band was already rehearsing the album to start 2019 with the presentation of it in the month of May. The track La Suave Dulzura,

To finalize this promising work the band got in touch with the renowned and award-winning Mastering Engineer Carlos Laurenz, who along with the band performed the mastering of the three versions of The Abolition Of The Skyscrapers, giving a finishing touch to this work. The track Bicicletas,

Link:
Faceboook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*