Newsfeed

Bryan Beller: Xplores themes of ambition and loss

Bryan Beller – Scenes From The Flood

On his homepage Bryan Beller states, «Lately I’ve been thinking. What’s the best way in this right now modern media culture to talk about who made the album Scenes From The Flood the work it eventually became? After all, it took 26 different musicians, 10+ engineers, and three graphic artists to bring this behemoth to life. Then I thought, if I was to dedicate a day to introducing each of the contributors, one day per contributor, that would be a whole lot of content right there for the insatiable social media machines».

«But then I thought, why stop there? Why not take certain days to debut the individual artwork associated with each song? Yes, each of the album’s 18 songs has its own album-cover style artwork. And why not take a few more days to talk about the key albums that influenced this work»?

«So, if you put all that together, what we’ve got is 50-something days of high-quality content to share with you, and that’s our humble little promotional campaign for the album. It’s even written mostly in the third person to sound all official and whatnot. Though I reserve the right to make snarky comments about the third person narrator».

«Seriously, it’s been an absolute honor working with this amazing collection of talented people, and there’s no way I could have done this without them. I hope you enjoy meeting them as much as I enjoyed working with them. And I hope you dig the song artworks and album influences as well». The track The Storm,

Bryan Beller is probably best known for his performances as a bass player to some of the more adventurous guitarist around as Frank Zappa, Mike Keneally, Steve Vai, Dweezil Zappa, and Wayne Kramer formerly of MC5. A graduate of the Berklee College of Music, Beller makes his home around Los Angeles, California.

Bassist and composer Bryan Beller from The Aristocrats, Joe Satriania and Dethklok, presents on the album Scenes From The Flood , much music. Sweeping, epic-scale modern progressive double concept album that asks the question, When the storm comes for us, the big one after which things will not be the same, who are we and what do we become in those defining moments? Scenes From The Flood explores themes of ambition and loss, intentionality and reality, hope and disillusionment, and uses every second of its 18-song, 88-minute running order to tell an emotionally consuming and unforgettable musical story.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*