Newsfeed

Aphrodite: With lyrics from Greek Mythology

Aphrodite - Lust And War

Canadian speed metallers Aphrodite have inked a deal with Fighter Records for the release of their debut album Lust And War. The album was set for international release on July 9th, 2019 on CD and 12″ LP. The song Aphrodite, The Queen Of Lust,

Aphrodite was founded in the second half of 2018, and the music is the result of a collective effort between the creative minds of Ice War’s Jo Steel Capitalicide – who wrote the music -, Heidi Stockdale developed the lyrical concept which revolves around Greek Mythology, Yan Turbo from Colorsfade was brought in to craft and thicken the lead guitars, and after numerous tryouts with different vocalists, Tanza Speed – her trademark voice can be heard in other acts such as Demona Or Outline – was the one chosen for the demanding task. The track Hades In The Night,

Lust And War offers a relentless and destinct approach, as well as a DIY production aimed for all the lovers of the good old speed metal sound from the 80’s, which is sparkled with some heavy and punk influences in the vein of Acid, Znöwhite, Agent Of Steel, S.D.I., Vectom etc.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*