Newsfeed

Cirkus: From Trois-Rivières

Cirkus - Voodooland

Circus is a progressive rock band from Trois-Rivières, Quebec, and the town was founded by French colonists on July 4, 1634. 381 years later the symphonic prog band Cirkus was founded. 1 August the band released their second album Voodooland. The line-up Alain Proulx on bass guitars, keyboards, drums and percussions, lead and backing vocals, Serge Doucet on6 and 12 strings guitars, C. Lucas Proulx with lead and backing vocals and Guénille with chimes and noises of all kinds. Cirkus is a band that brings the listener into a universe where musical aesthetics span from classical to jazz, passing to musical comedy and world textures from the main cultural streams. Two songs from the first album Wild Dogs,

The songs from the new album on Bandcamp 

The band states on Facebook, «Why Cirkus? It was obvious for us to connect to what is the absolute spectacle where the fundamentals are set on the equilibrium. The « K » letter of Cirkus to the shapes in the logo that illustrates this equilibrium.

Cirkus is not only a rock band, it is an approach of inspiration. Because we wanted in a perpetual creation mind set, it was clear we had to handle our own recording gear, so were built Scarecrow’s Shelter Studios. No more compromise is allowed there. Mistakes are human but compromise for us is the evil in arts.

We are completely free from the limits of the traditional production chain. We are not fenced in by the one-shot deal approach of recording sessions. The production can really be a living thing».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*