Newsfeed

Global Scum: Monsters like Fritzl and scourge of corruption

Global Scum - Odium

Global Scum is a groove metal solo project from Austria and was launched in 2016 by Manuel Harlander. Global Scum has now released the new album Odius. Once again Global Scum defies all evils of the modern world with their sophomore album. Mastermind Manuel Harlander holds up the mirror to the world and its grievances and doesn’t spare human monsters like Josef Fritzl, who kept his daughter imprisoned in his own cellar for 24 years. Likewise, the brutal and tough groove metal masterpiece Odium is directed against the scourge of corruption. The 13 songs are the logical continuation of the debut Hell Is Home from two years ago which was very well received by the international metal scene. The song Assassins,

You can get in the mood with the lyric video produced by YOD Multimedia (Kingbéast, Stonecast, Dischord) for the song Feared which is already causing a stir on YouTube.

Those who are into bands such as Soulfly, Sepultura, Ektomorf or Slipknot would probably like Global Scum. The Austrian musician and vocalist Manuel Harlander gained experience as a guitarist and front man in various projects at an early stage. These finally culminated in the desire to give space to his creativity and the creation of his solo project Global Scum.

Harlander growls like mad, plays all the instruments himself and is also responsible for the recording and mixing. Only at the mastering, he granted Christian Schmid (Suicidal Angels, Mystic Prophecy, FireForce) with his profession al experience from Music Factory Studio access to the production process of Odium.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*