Newsfeed

Manipulation: With controversial lyrics

Manipulation - Mind Control Ultra

The terrorist attack on September 11, 2001, is the most comprehensive terrorist attack in US history, both in terms of material damage and number of killed. Accidentally the band Manipulation was formed that special day. Recently the band released their fourth album Mind Control Ultra filled with classic death metal. 12 songs and lyrics with some conspiration theories hided inside and about experiments, brainwashing reality and bullshit all around us. The showcase that they still is developing, and the music have some nice modern elements. There are a fair amount of painful riff and a harsh sound on the new album.

Manipulation have their first concert played in 2003. Four years later came the first long play album called The Future Of Immortality (first time officially released 10 years after by Grimm Distribution). Between 2012/2013 Manipulation released the album Passion with 10 tracks. This album was a turning point for the band, pick up a lot good reviews and opinions in music sites, music newspapers and incredible feedback from the fans. The band make 2 video clips for this album. One of them for Infinite Anguish song and second for Unity.

In November 2014 the band entered to Monroe Sound Studio in Stargard Szczecinski (PL) to record third full-length album in career, entitled Ecstasy. The producer of album is polish sound engineer Arkadiusz “Aro” Jablonski (Shadows Land, Masachist). Manipulation sign a contract with Satanath Records to release Ecstasy. The track Instruments Of Change,

Now as earlier mentioned it is time for IV album in career titled Mind Control Ultra with some controversial lyrics recorded also with same producer Arkadiusz “Aro” Jabłoński in Monroe Sound Studio. Band play all the time shows all around Poland and Europe.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*